Veiligheidsvoorschriften:

De behandeling zal plaatsvinden op locatie, het voordeel hiervan is dat het paard in zijn/haar eigen omgeving blijft. Het is cruciaal dat ik te allen tijde kwaliteit kan afleveren, met deze reden wil ik u extra attenderen op onderstaande veiligheidsvoorschriften:

 

1.       Schoon en veilig werken (onder dak)

De meeste paardeneigenaren in Nederland hebben de faciliteiten om zijn/haar paard in een schone stal of op een poetsplaats te zetten, dit zijn voor mij de meest geschikte plaatsen om te behandelen. Het is belangrijk dat de behandelplaats en voornamelijk de ondergrond vlak is en vrij van materialen, welke uw en onze veiligheid in gevaar zouden kunnen brengen. Tevens is het belangrijk dat weersomstandigheden mij niet in het werk kunnen belemmeren.

 

2.       Stromend water en (geaarde) stroomvoorziening

Stromend water is noodzakelijk om de mond te kunnen spoelen en gereedschappen schoon te houden, grond- of leidingwater volstaat prima. Geaarde stroomvoorziening is noodzakelijk om elektrisch te kunnen werken  (220V/16A stopcontact).

 

Mocht u niet in het bezit zijn van ייn of meerdere faciliteiten kunt u nader contact opnemen voor de mogelijkheden.

 

3.       Verdoving

Tijdens het gebitsonderzoek zal worden beoordeeld of er gebruik moet worden gemaakt van een verdoving. Het is voor ieders belang dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan tijdens het behandelen en dat het paard een gebitsbehandeling als prettig blijft ervaren. Er wordt gebruik gemaakt van Domosedan Gel, welke u via ons kunt bestellen of zelf bij de dierenarts kunt afhalen.